Múzeum obuvi na Filipínach

Aj vy riešite každé ráno dilemu, aké topánky si obuť? Predstavte si, že by ste mali obrovskú skriňu plnú topánok všakovakých farebných odtieňov, materiálov a rôznych veľkostí podpätkov... Ak by ste sa aspoň na chvíľku chceli ocitnúť v takejto topánkovej oáze, odporúčame vám zájsť do Marikina Shoe Museum v Manile, kde je vystavených viac ako tritisíc párov topánok!
shoes_upr

Múzeum vystavuje topánky rôznych druhov, veľkostí, štýlov, tvarov, farieb, značiek a rôzneho pôvodu. Výstava zahŕňa i páry niektorých známych osobností, ambasádorov či politikov, vrátane páru topánok každého filipínskeho prezidenta, ktoré sú usporiadané v chronologickom poradí. Nechýbajú ani expozície detskej obuvi či bežných topánok ako pre ženy, tak i pre mužov. Veľká časť expozície, presne 749 topánok, patrí Imelde Marcos, filipínskej političke a manželke 10. filipínskeho prezidenta, ktorá si topánky menila aj sedemkrát za deň.


Marikina Shoe Museum okrem histórie ponúka taktiež názornú výrobu topánok pomocou figurín v životnej veľkosti.

Ak by vám ešte zostal čas a neboli by ste presýtený topánkami, vydajte sa do neďalekého RieverBanks Mall, kde si môžete prezrieť najväčší pár topánok na svete. Každá topánka je 5,29 metrov dlhá, 2,37 metrov široká a 1,83 m vysoká.

 

Foto: internet

 

Martina | 18.3.2011, 12:00

Fotogaléria

shoes_upr2shoes_upr1shoes_upr4shoes_upr2shoes_upr1shoes_upr4shoes_upr2shoes_upr1shoes_upr4