Nina Frisby: Nevesta za veľkou mlákou

Americké svadby sú monumentálne a dokonalé do posledného detailu. Či je to kaligraficky napísaná pozvánka, farebne ladiace šaty družičiek alebo štvorčlenný sláčikový súbor. Vďaka našej novej redaktorke spoza "veľkej mláky" Nine Frisby a jej pravidelnému stĺpčeku sa o tom, čo práve letí v Amerike, dozviete ako prvé!
nina_frisby

Ako každá iná žena mám svoj sen, môj sa však líši v tom, že ho žijem v Amerike. Mám úspešného manžela, útulný dom a poslušné dieťa – v Los Angeles, jednom z najväčších miest sveta. Ešte pred pár rokmi však môj život vyzeral úplne inak.

 

Verím v lásku na prvý pohľad a pred pár rokmi som stretla tú svoju. Ako študentka na vysokej škole som sa počas letnej brigády ocitla v Seattli a uverila kúzlu „čínskeho kresla“. Na vyhliadkovej veži Smith Tower sa nachádza starožitný kus nábytku, ktorý sľubuje každej slobodnej žene manželstvo do roka a do dňa. V mojom prípade to vyšlo, na svojom dočasnom letnom pracovisku som sa zahľadela do modrých očí Američana Travisa a hneď som vedela, že je ten pravý. O pár mesiacov som si ho aj priviedla domov. Naplno som prepadla organizácii vlastnej svadby a na Starom Zámku v Banskej Štiavnici sa čoskoro konala májová svadba. Narodil sa nám syn a po skončení školy sme sa všetci presťahovali do USA.


Americký život je iný ako slovenský – všetko je veľké, hlučné a rýchle. Každý má auto, bezodnú kreditnú kartu a na tvári žiarivý úsmev, žijú predsa v zemi neobmedzených možností. A rovnako, ako žijú život, Američania tiež organizujú svadby. Je to najdôležitejšia udalosť v ich živote a sú ochotní v tento jediný deň zaplatiť tisíce dolárov preto, aby bol dokonalý. Som rada, že môžem pozorovať americký život „z prvého radu“ a možno sa od nich aj niečo naučiť. Celodenný úsmev na tvári ešte nikomu neublížil.

 

nina_frisby1

Vyhovuje mi najmä blízkosť pláže. Stráviť celý deň na teplom piesku v Santa Monice alebo Venice Beach, nosiť šortky a žabky aj v decembri, vychutnávať si čerstvo pripravené dary mora a nechať si vetrom rozviať vlasy na diaľnici cestou domov patrí medzi moje obľúbené spôsoby, ako stráviť víkend.


Milujem vôňu čerstvo upraženej kávy, čerstvo pokosenej trávy a čerstvo vytlačených novín. Našťastie, všetkými tromi som zásobovaná takmer denne.

 

Čo sa týka môjho vzťahu k písaniu, vyštudovala som žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského, no písať som začala omnoho skôr. Z miesta obligátnej šéfredaktorky stredoškolského časopisu som postupne prešla niekoľkými redakciami napokon sa stala novinárkou na voľnej nohe. Moje články môžete čítať v mesačníku EVA a teraz aj na stránkach portálu nevesta.sk.

Budem vám prinášať správy o aktuálnych svadobných trendoch, ukážky amerických svadobných zvykov a tradícií, prehľad o tom, čo práve letí za veľkou mlákou a čím sa doma môžete inšpirovať aj vy.

 

Foto: archív N. Frisby

Nina Frisby  | 2.3.2011, 09:00