Dbajte na detaily!

Každá z nás je iná. Originálna. A chce mať svadbu podľa svojich predstáv. Sny môžeme premeniť na skutočnosť prostredníctvom ľudí, ktorí sa vo svadobnom biznise pohybujú dennodenne. Poradia, usmernia a v konečnom dôsledku sa aj postarajú o to, aby váš deň D bol nezabudnuteľným.
incheba34

Existuje nespočetne veľa vecí, na ktoré musíte pred svadbou myslieť. Časovo náročné prípravy vám však môže uľahčiť pomoc od svadobných odborníkov. Dokážu zabezpečiť všetko – od pánskeho obleku pre vašu polovičku až po posledný detail svadobnej výzdoby. Od minulého roka je trendy dekorácia vo fialovej, zelenej či čokoládovej farbe, ale ak si má nevesta vybrať medzi extravaganciou a klasikou, volí druhú možnosť. „U väčšiny neviest vyhráva klasika, teda krémová či zlatá farba,“ priznáva Petra Dzíbelová zo spoločnosti vyzdoby.sk.

 

incheba27

 

Ak túžite po modernej svadbe s nádychom histórie, stavte na vintage štýl a´la 50. roky, ktorý je v súčasnosti veľmi obľúbený. Zuzana Kemková nám opísala, čo je charakteristické pre vintage štýl. „Používajú sa jednoduché materiály, ustupuje sa od perličiek a rôznych krištáľov, viac sa dbá na to "nature" . Keďže je to svadba, ide o bielu a béžovú farbu, kvety sú viac do zelena, biela. Používajú sa malé kvietky, s menšími pukmi, lúčne kvety.“ Nádych histórie podčiarknete ešte viac, ak sa počas svadobného dňa odveziete veteránom alebo kočiarom.

 

incheba26

 

Svadba však nie je iba o výzdobe či svadobnej hostine, je hlavne o vás dvoch. Nevesta so ženíchom musia v najkrajší deň v živote vyzerať ako princ a princezná z rozprávky, tak hor sa do výberu šiat a nádherných doplnkov! Šaty oplývajúce nadpozemskou krásou už nemusíte hľadať v zahraničí. Reč je o róbach značky Jesus Peiro. V svadobnom salóne Naive nájdete všetky kolekcie, aj tú najnovšiu s názvom Atlantída. „Chceme predstaviť nevestám zo Slovenska naše šaty, pretože k nám do Brna, ale aj do Prahy chodí veľa Sloveniek. V našom novom bratislavskom salóne nájdu trošku iné šaty, svadobné šaty s noblesou od španielského módneho návrhára Jesus Peiro. Sú iné, jedinečné, používa odľahčené materiály, zvláštne vypracovanie,“ prezrádza Zuzana Komárková zo salónu Naive. V čom sú šaty tejto značky odlišné od ostatných? „Jesus Peiro sa vyznačuje tým, že nerobí biele šaty. Vyrába od odtieňa slonovej kosti, ivory až po karamelovú,“ pokračuje. V salóne vám okrem šiat poskytnú aj ďalšie svadobné doplnky.

 

salon_naive

 

Ak však túžite po jedinečnom kúsku bižutérie, vyberte si z ponuky Bijoux Crystal. „Predávam českú bižutériu, ktorá má tradíciu. Je moderná, aj napriek tomu, že využíva klasické materiály, medzi ktoré štras určite patrí. Netradičná je možno kombinácia štrasu a brúseného skla. Výrobca deklaruje, že by mali byť antialergické. Mám veľa zákazníčiek, ktoré bižutériu nemôžu nosiť, ale túto ich telo akceptuje,“ oboznámila nás o vlastnostiach bižutérie Dana Fürstenzellerová. Ďalej dodáva: „Dnešná móda je zaujímavá tým, že nám dáva voľnosť, nie diktát, to znamená, že nevesta, ktorá sa bežne nezdobí, môže siahnuť po niečom jednoduchšom, tá ktorá sa rada zdobí, po výraznejšom šperku. Dôraz sa kladie na náušnice, zdobenie krku je na ústupe.“

 

incheba22

 

Aby ani vaša polovička nebola ukrátená, venujte pozornosť aj jeho svadobnému „outfitu“. V súčasnosti sú v móde hlavne úzke svadobné obleky, ktoré rysujú kontúry postavy. „Keďže ich šijeme na mieru, musia vyzdvihnúť muža počas najdôležitejšieho dňa v živote,“ prezradila Monika Kočíšková zo spoločnosti Bizzare. Ak chcete, aby váš budúci manžel vyzeral v deň svadby skutočne trendovo, dbajte hlavne na detaily. „Novinky v oblasti pánskej svadobnej módy sú hlavne v doplnkoch. Motýlik je jednoznačne elegantnejší ako kravata. Pri výbere kravaty by mal muž zvoliť skôr francúzsku, ktorá je slávnostnejšia. Medzi dôležité doplnky patrí aj vesta v rôznych farbách, pri výbere záleží od typu a farby pleti. Neodmysliteľnou súčasťou by mali byť aj manžetové gombíky. Tu platí, že v jednoduchosti je krása – k obleku sa hodia jemné a elegantné,“ dodáva pani Kočíšková.

 

incheba24

 

Foto zo svadobnej výstavy v Inchebe: nevesta.sk

Zuzana | 23.2.2011, 14:00

Fotogaléria

inchebaincheba23incheba6inchebaincheba23incheba6inchebaincheba23incheba6