Zábavné tance na svadbe, 2. časť

Zopár tipov na správnu svadobnú zábavu sme vám už priniesli. Ak však stále premýšľate nad tým, ako ešte viac spestriť program vašej svadobnej hostiny, vyberte si z nasledujúcich variánt.
svadba_tanec_2

Tanec a spev sú prirodzenou súčasťou každej tradičnej slovenskej svadby. Aj tých pár minút počas tanečných prestávok môžete vyplniť ďalšou pohybovou a zvukovou aktivitou. Zábavných tancov je skutočne neúrekom. Rozozvučia sálu poriadnym smiechom a zabezpečia, že sa vaši hostia nebudú ani chvíľu nudiť.

 

Pred vstupom do sály si so svojou láskou určite vyskúšate prvú spoločnú prácu v manželstve – zametanie čriepkov. Metlu však nikam nezahadzujte! Budete ju potrebovať. Metlový tanec môže byť súčasťou tanečného kola alebo vyplní „prestávkový“ čas. Dôležité je, aby bolo na tanečnom parkete čo najviac párov. Hru môže začať ženích alebo prvý družba, ktorý začne tancovať s metlou. Keď hudba prestane hrať, metlu odhodí a uchmatne si niektorú z prítomných žien alebo dievčat. Mužovi, ktorý zostal sám, sa stane partnerkou metla. :) Takto hra pokračuje ďalej, až kým sa nevystriedajú všetci. Zakaždým, keď hudba prestane hrať, tanečník pustí metlu a ukoristí si jednu z tancujúcich dám.

 

Stoličkový tanec je veľmi zábavným spestrením svadobnej hostiny. Hru koordinuje DJ alebo starejší. V strede tanečného parketu sú do kruhu poukladané stoličky. Tých by malo byť o jednu menej, ako je tanečníkov. Počas hudobných ukážok všetci tancujú okolo stoličiek. Ako náhle však hudba prestane hrať, úlohou svadobčanov je posadať si na voľné stoličky. Ten, komu sa stolička neujde, z hry vypadáva. Takto zábava pokračuje, až kým nezostanú v strede parketu dvaja hráči. Vyhráva ten z nich, kto si rýchlejšie sadne na poslednú stoličku. Víťazovi, samozrejme, patrí odmena. Tou môže byť napríklad tanec so ženíchom alebo nevestou.

 

Chcete sa vrátiť do detských čias a zažiť poriadnu dávku zábavy? Stavte na srdiečkový tanec. Úlohou družičiek je vystrihnúť modré a červené srdiečka, na ktoré popíšu mená známych mileneckých a rozprávkových párov. Uvedieme príklad: na modrom srdiečku bude napísaný trpaslík, na červenom Snehulienka. Často používané sú dvojice princ a Popoluška, Rómeo a Júlia, kráska a zviera, Ivan a Nasťa alebo Quasimodo a Esmeralda a určite prídete na množstvo ďalších slávnych dvojíc. Takto popísané srdiečka rozdajú medzi svadobčanov, modré mužom a červené ženám. Starejší alebo DJ bude potom volať na parket „rozprávkové“ dvojice. Vzniknuté páriky môžu vyznieť komicky, najmä ak trpaslíkom bude dvojmetrový družba a Snehulienkou stará mama. :) Dvojice si spolu zatancujú a musia plniť úlohy, ktoré im dá starejší. Tanec s pingpongovou loptičkou, prehodenie či zdvihnutie partnerky do vzduchu alebo tanec na poskladaných novinách – aj to sú hry, ktorými môžete potešiť súťažiacich. Víťazi získajú od družičiek sladkú drobnosť.

 

Pravá zábava je súčasťou každej svadby. Ak ju „okoreníte“ nejakou z hier, stane sa nezabudnuteľnou pre každého z pozvaných hostí. Veď už aj klasika, hit Jede, jede mašinka vie navodiť tú správnu atmosféru. Nevesta rušňovodič a za ňou ženích s ostatnými svadobčanmi v dlhom zástupe. Tanečný parket je váš!


Publikované 17. 4. 2011

Zuzana  | 15.7.2014, 09:00