Nájsť si tak "vuittonku" pod stromčekom...

Ak sa váš pohľad na dokonalú ženu zhoduje s Marcom Jacobsom, prinášame vám paletu skvelých tipov na jesennú a zimnú módu. Tie odvážnejšie z vás môžu nenápadne naznačiť svojej polovičke, ako by ich potešil nadčasový kúsok z dielne Louis Vuitton pod vianočným stromčekom...
zeny_plnych_tvarov9

Boh stvoril ženu a Marc Jacobs pre ňu stvoril oblečenie. V tomto duchu sa nesie najnovšia kolekcia Louis Vuitton. Prehliadka sa odohrala pri fontáne v Louvri, ktorú si prepožičal ako romantickú dominantu, a za sprievodu hudby z filmu, ktorý stvoril Brigitte Bardotovú. Dámy, ale hlavne páni určite ocenia, že po móle sa to len tak hemžilo ženami plných tvarov.

zeny_plnych_tvarov6

Rôzne obdoby jednej siluety, typické pre 50. roky minulého storočia – zdôraznené prsia, úzky pás, plná kolová sukňa – tvorili sled precíznych ženských modelov s prepracovanými korzetovými živôtikmi a nádherne riasenými sukňami. Kolekcia bola jedinečnou možnosťou, ako všetkým predstaviť dokonalé remeselné spracovanie, také typické pre značkou Louis Vuitton.

zeny_plnych_tvarov4

Napriek určitému retro záberu pôsobila kolekcia veľmi moderne. Najmä čo sa týka kombinácie motívov a materiálov. Skvelým príkladom je kožený korzet vykukujúci z tvídového kostýmu.

 

Farby boli elegantne tlmené – predovšetkým púdrová béžová a ružová, rôzne odtiene šedej, hnedej, zelenej a modrej. Materiály boli tiež nevtieravo kvalitné – napríklad kvetinová sukňa z prešívaného perím plneného materiálu alebo čipková stuha s motívom iniciál LV.
Formálny vzhľad mnohých modelov čiastočne odľahčovali modely z pletáže, ktoré evokovali ženy plných tvarov z 50. rokov – aj pre túto éru s typickými špicatými vystuženými podprsenkami.

Motív mašličiek sa objavil i v nadrozmernom prevedení na lodičkách so špicatou špičkou. Tento výrazne ženský tvar topánky so širokým podpätkom v retro štýle sa na prehliadkovom móle objavil v troch výškach a neprebernom počte kombinácií farieb a materiálov - krokodília či pštrosia koža, satén, zamat – pre doplnenie každého modelu a v záujme citlivo poňatého ducha celej kolekcie.

zeny_plnych_tvarov7

 

Každý elegantný model doplnila aj niektorá z úplne nových reinterpretácií kultovej kabelky Speedy, ktorá sa zrodila v roku 1930. Najjednoduchšie varianty kabelky Speedy boli prevedené z hladkej voskovanej teľacej kože - tie najluxusnejšie a najextravagantnejšie z ručne maľovanej krokodílej kože.

 

Foto: LV

Kristína  | 7.12.2010, 08:00

Fotogaléria

zeny_plnych_tvarov1zeny_plnych_tvarov2zeny_plnych_tvarov3zeny_plnych_tvarov4zeny_plnych_tvarov5zeny_plnych_tvarov8zeny_plnych_tvarov1zeny_plnych_tvarov2zeny_plnych_tvarov3zeny_plnych_tvarov4zeny_plnych_tvarov5zeny_plnych_tvarov8zeny_plnych_tvarov1zeny_plnych_tvarov2zeny_plnych_tvarov3zeny_plnych_tvarov4zeny_plnych_tvarov5zeny_plnych_tvarov8zeny_plnych_tvarov1zeny_plnych_tvarov2zeny_plnych_tvarov3zeny_plnych_tvarov4zeny_plnych_tvarov5zeny_plnych_tvarov8zeny_plnych_tvarov1zeny_plnych_tvarov2zeny_plnych_tvarov3zeny_plnych_tvarov4zeny_plnych_tvarov5zeny_plnych_tvarov8zeny_plnych_tvarov1zeny_plnych_tvarov2zeny_plnych_tvarov3zeny_plnych_tvarov4zeny_plnych_tvarov5zeny_plnych_tvarov8