Musí to byť oblek?

Kvalitný oblek by nemal chýbať v šatníku žiadneho muža. Je symbolom elegancie, úspechu, dokonalosti a okrem toho, muž v obleku je jednoducho chic. A ženích v obleku? Ešte viac chic. Už len si vybrať ten správny svadobný oblek, aby sa hodil k neveste a aby sa v ňom dobre cítil aj samotný ženích.
nevesta_oblek_001

Sú chlapi ako Barney Stinson z veľmi populárneho amerického seriálu How I met your mother (Ako som stretol vašu mamu). Dovoľte mi ho opísať. Barney vždy nosí výlučne oblek. Raňajkuje v obleku, obeduje v obleku, večeria v obleku. Spať už asi nespí v obleku, no jeho heslom je: „suit up“, čo v preklade znamená: „hoď“ sa do obleku. Považuje ho za niečo úžasné a v inom oblečení sa ani necíti dobre.

A potom sú chlapi ako Fred Flinstone, ktorého nemusím opisovať, pretože ho každý dobre pozná zo známej rozprávky o živote v dobe kamennej. Nosí odev z pravdepodobne tigrej kože, auto štartuje nohami a najradšej hrá bowling alebo poker. nevesta_oblek_002Motýlik a kravata sú jeho nepriatelia. Barney a Fred majú rozhodne aj iné vlastnosti, ktoré som nespomenula.

 

Chcela som však poukázať na to, že sú muži, ktorí obleky nosia, ba dokonca s radosťou,  nerobia im problémy a na druhej strane sú muži, ktorých kravaty škrtia a akokoľvek sa snažia, necítia sa v nich dobre. Pre tých, čo patria do druhej skupiny, mám zlú správu. OBLEK je nenahraditeľnou súčasťou ženíchovho outfitu. Bez neho nie je ženích a bez ženícha nie je svadba. Ukážku jednotlivých typov oblekov vám ponúkame v galérii.

 

Takže milí ženísi, na sny o obleku bez kravaty či motýlika, na sny o obleku bez vesty či šerpy, spokojne môžete zabudnúť. Jedinou výhodou je, že sa typ, farba a doplnky vášho obleku odvíjajú od typu svadobných šiat vašej vyvolenej. To znamená, že si nemusíte lámať hlavu nad tým, ako si vybrať z toľkého množstva, pretože určité zásady, podľa ktorých sa môžete riadiť, už máte. Výber vám trochu sťažuje fakt, že nevestine šaty by ste pred svadbou  vidieť nemali. Najjednoduchším riešením je zájsť do toho istého salónu, kde si šaty vyberala vaša nevesta. Svadobné konzultantky vám určite poradia, aký typ a farba najviac pristanú k jej šatám. Druhou možnosťou je, že vám vaša polovička poskytne vzorku látky zo svojich šiat. Tretím a snáď, najčastejším riešením je, že si ten vhodný oblek vyberiete so svojou milou spoločne. Keď vám to financie dovolia, nešetrite na materiáli a kúpte si kvalitný oblek z prírodných vlákien. Ak zvolíte lacnejšiu alternatívu, môže sa stať, že najneskôr po dvoch hodinách zábavy zistíte, že to nebolo šťastné rozhodnutie.

nevesta_oblek_003

K dispozícii máte široké možnosti: žaket, frak, smoking či klasický oblek. Navyše, vyberať môžete z najrôznejších farieb. Od klasickej čiernej farby, cez bielu, krémovú, striebristú, až po čokoládovo-hnedú. Možností je neúrekom... Ak aj nezachováte dokonalý bontón, nič sa nestane, no vaša nevesta by sa určite potešila, keby pred oltárom videla stáť dokonalého muža.

 

Foto: text Wilvorst,
galéria Masterhand

Virgínia | 16.12.2010, 12:00 | Nitra

Fotogaléria

nevesta_oblek_zaketnevesta_oblek_fraknevesta_oblek_smokingnevesta_oblek_klasicky_obleknevesta_oblek_zaketnevesta_oblek_fraknevesta_oblek_smokingnevesta_oblek_klasicky_obleknevesta_oblek_zaketnevesta_oblek_fraknevesta_oblek_smokingnevesta_oblek_klasicky_obleknevesta_oblek_zaketnevesta_oblek_fraknevesta_oblek_smokingnevesta_oblek_klasicky_oblek