Niekto to rád... veľké pery!

Zmyselné pery sú snom každej ženy, ale i muža. Práve pre muža sú pery najväčším lákadlom, chcú ich „ochutnať“, preto im doprajte dostatočnú starostlivosť a vylepšite si ich. Aby práve za vašim bozkom každý jeden šalel. S plnými perami sa môžete narodiť a máte to s líčením jednoduchšie, keď ste však to šťastie nemali, ľahko si môžete pomôcť. Ak ich nemáte ako Angelina Jolie či Naomi Campbell, ktoré si k ich plnosti nemuseli nijako dopomôcť, tak si prečítajte zopár tipov ako pery opticky zväčšiť a vyplniť.
nevesta_pery_001

Čo k tomu potrebujete?

1. Balzam na pery
2. Mejkap či korektor
3. Kontúrovaciu ceruzku
4. Rúž
5. Lesk

 

Ako na to?

Balzam si dajte ako podklad na pery, aby ste si ich dostatočne hydratovali pred ďalšou úpravou. Naneste na pery trochu mejkapu alebo korektoru, na nich vám vydrží všetko dlhšie. Kontúrovacia ceruzka nie je prežitok doby, kontúrkou pery nielen krásne vytvarujete, ale vyplnením celých pier ich aj zjednotíte. Viem, že je doba leskov, rúž však vydrží dlhšie, pery hydratuje (pozor na dlhotrvajúce rúže, majú tendenciu pery práve vysúšať) a má sýtejšiu farbu. Ak nie ste fanúšičkou rúžu, tak si po kontúrke naneste lesk, ten pery krásne zväčší, ale budete si ho musieť dopĺňať častejšie. Pozor na leskovú závislosť! Lesk totiž pery veľmi nehydratuje, čoskoro si ho „zjete“ a už máte pocit suchých pier a dáte si ho opäť. Ak chce niekto hydratáciu pier, určite radšej odporúčam balzamy, tie nájdete okrem čírych aj vo farebných variáciách.

 

Vyfarbujte

Čo sa farby na pery týka, najvhodnejšie je vyberať si odtiene kontúry, rúžu či lesku v prirodzenej farbe vašich pier. Tak najlepšie zvýrazníte ich prirodzenú krásu.

nevesta_pery_002

Tvar pier je rôznorodý, ak máte pery plné, nemáte s ich líčením veľa práce.

Ak máte tenké pery, kontúrkou ich obkreslite jemne nad prirodzenú líniu, aby ste ich opticky zväčšili. Môžete použiť svetlejšiu farbu na výplň pier, keďže svetlá farba vždy vytiahne do popredia to, čo potrebujeme. V prípade týchto pier odporúčam veľa lesku. Dobrý tip je i biela ceruzka nad vrchné „srdiečko“ pier, ceruzku však treba rozotrieť dostratena. Pery budú pôsobiť plnšie.

Keď sú vaše pery nerovnomerné, a to tak, že vrchná pera je užšia ako spodná alebo naopak, tak je dôležité vytvoriť súmernosť. Vrchnú, užšiu peru jemne obkreslite kontúrou tesne nad líniu pier, aby ste ju zväčšili, na spodnej obkreslite presne líniu. Budú sa zdať rovnaké. Ak je užšia spodná pera, konajte naopak. Užšiu peru natrite v rovnakom tóne farby, avšak o odtieň svetlejšiu. Lesk naneste len na užšiu peru, trochu lesku sa aj tak automaticky prenesie na spodnú peru.

Černošské pery sú štýlom práve vyššie spomínanej Angeliny, takéto pery nie je potrebné zväčšovať, preto je dobré vyhýbať sa leskom a používať iba matné rúže.

 

Ak chcete, aby pery pôsobili plnšie, vo všeobecnosti môžete použiť aspoň dva odtiene rúžov a pery tieňovať. Na celé pery dookola použite tmavší odtieň a iba na stred pier hore i dole použite svetlejší odtieň. Nakoniec naneste lesk.

 zakulisie_lea_440

Na trhu nájdete rôzne pomôcku na zväčšenie pier, napríklad lesky s obsahom chilli, ktoré vám ich zaručenie vyplnia, v perách však môžete cítiť nepríjemné brnenie. Ďalšou alternatívou je napustenie pier napríklad s kolagénom, ale to neodporúčam. Predsa len, líčenie je ľahšia, lacnejšia a neškodná alternatíva. Keď sa vám výsledok nepáči, jednoducho odlíčite.

 

Takže, hor sa do bozkávania! :)

 

Foto: internet

Boris | 1.9.2011, 09:30