Nezabudnuteľná žiadosť o ruku

Niekoľko spôsobov, ako vyraziť partnerke dych... Ak chcete, aby si vašu otázku "Vezmeš si ma?" pamätala naozaj celý život, prečítajte si náš článok - možno vás trošku inšpirujeme...
ziadost_o_ruku_titulka

Patrí k tým chvíľam, ku ktorým sa radi vraciame v spomienkach až do konca života. A ak je to moment nečakaný, prekvapí nás o to viac. Ako dievča som pri romantických filmoch mnohokrát rozmýšľaľa nad tým, ako dobre „zahrám“ prekvapenie a dojatie, keď ma bude ten pán Dokonalý na kolenách žiadať o ruku. (Do kelu, vôbec som si nepripúšťala, že nebude na kolenách!) Myslela som, že mi bude trápne, že nebudem vedieť, čo povedať. Na skutočnom živote je však vzácne to, že ten okamih je zrazu len náš, že nie je hraný, nikdy nie je trápny a nech je akokoľvek očakávaný, aj tak nám môže vohnať do očí slzy.

 

U nás ešte stále prevláda trend, že žiadosť o ruku je výsostne mužská záležitosť. (A ja ako pravá romantička hovorím: Nech žijú tradície! :-)

 

A teraz sa s radosťou obraciam na vás, milí páni: Ak ste sa dostali až sem, znamená to, že rozmýšľate o tom, ako „to“ uskutočniť.

Mala by som pre vás niekoľko nápadov:

 

No. 1: Prekvapenie pred dverami. Keď vaša ruzapriateľka, tak ako každé ráno, zatvorí za sebou vchodové dvere a bude odchádzať do práce, pripravte jej tentoraz prekvapenie: seba s kyticou kvetov a prstienkom v rukách. Myslím, že sa už ani nebudete musieť na nič pýtať...

 

No. 2: Reklama v meste tentoraz trochu inak. Ak ju chcete odzbrojiť pred očami verejnosti, môžete si vybrať nejaké miesto, kam vaša vyvolená chodí veľmi často a dať vyrobiť plagát, ktorý si určite všimne. Ak má dobrého šéfa, tak od neho dostane určite aj deň voľna, aby vám mohla osobne povedať svoje „áno“.

 

No. 3: „Vezmeš si ma?“ - Tradičná otázka trochu netradične „Máš oči ako mandle ponorené v čokoláde.“ – táto veta ma pred rokmi úplne odzbrojila, ale len dovtedy, kým som sa nedozvedela, že je hitom po celej škole a kamaráti ju podľa potreby „používajú“ na takmer každé hnedooké dievča. Preto sa určite oplatí porozmýšľať, čo vás oboch spája a čo máte radi. Ak spolu radi vychutnávate kávu pri každej príležitosti, možno sa stačí opýtať: „Chceš, aby sme takto spolu pili kávu celý život?“

 

No. 4: Romantická večera: Klasika, ktorá nikdy nesklame Aj keď je to tisíckrát opakované klišé, romantická večera pri sviečkach nebude aj tak nikdy „out“. Bude to len váš večer, preto si miesto dobre a starostlivo vyberte. Spýtajte sa kolegov a kamarátov na dobré reštaurácie v okolí - osobná skúsenosť je najlepšie odporúčanie. Stôl si určite vopred rezervujte, aby ste predišli sklamaniu. Ak zdôrazníte, že tento večer má byť pre vás výnimočný, personál vám určite rád vyjde vo všetkom v ústrety.

 

No. 5: Serenáda. Zn.: Len pre tých najodvážnejších. Doba trubadúrov už síce pominula, ale to neznamená, že sa zo sveta vytratili všetky romantické duše. V noci, keď už všetko spí, bude mať pieseň pod jej oknami určite zvláštne čaro. Myslím, že aj inak nervózni susedia vám takéto vybočenie z reality radi odpustia. A ako si vybrať tú správnu pieseň a hudobníkov? Pýtajte sa, pýtajte sa, pýtajte sa... Môže to byť acapella zbor (tzn. spev bez doprovodu hudobných nástrojov), alebo malé inštrumentálne trio, popr. môžete požiadať kamaráta rappera o pomoc... Tu sa naozaj fantázii medze nekladú. Ak sa to podarí, bude pre vás záver tejto noci určite výnimočný!

 

No. 6: Želáme vám príjemný let! Vždy si musíme vypočuť inštruktáž letušiek o tom, kde sú núdzové východy a ako si máme nasadiť kyslíkovú masku a - priznajme si – po treťom lete už ani nevnímame, čo nám letuška hovorí. Myslím, že ak sa počas letu na chvíľku ospravedlníte a požiadate personál o spoluprácu, určite vám dovolí , aby ste svoju netradičnú žiadosť o ruku mohli ohlásiť svojej láske cez telefón. Letuška vám určite s radosťou pomôže vetou: „vážení cestujúci, máme pre vás jeden dôležitý oznam...“

 

Držím palce!

 

Na záver si ešte dovolím malú radu. Nežiadajte priateľku o ruku s dovetkom „... a prstienok si vyberieš sama...“ Aj keď rozumiem vašej obave, či dokážete vybrať prstienok, ktorý by sa jej páčil, nemali by ste sa vzdať. Je toľko spôsobov, ako zistiť, čo sa priateľke páči a čo nie... Prečítajte si našu Malú školu šperku, kde vám poradíme, ako na to.



Ďalej by vás mohlo zaujímať nasledujúce video:

Cartier a 3x vyznanie lásky


eva  | 6.10.2016, 10:00 |  Nitra