Hry na svadbu, 2.časť

Aby ste naplno využili každý moment vašej svadby a zapojili do aktivít všetkých svadobčanov, stavte na svadobné hry. Je ich skutočne veľa, treba si ich len trochu naštudovať a zohnať potrebný materiál. Stojí to za to, nevesta.sk to odskúšala za vás!
nevesta_svadobna_zabava

List snov ani nie je hra, je to skôr milá úloha pre mladomanželov. Tesne po vstupe do sály sa dvojica posadí k stolu. Každému z nich predložíme pero a papier. Na svoj list by mali napísať 5 bodov, resp. láskavostí, ktoré by chceli do 5 rokov uskutočniť nie pre seba, ale pre svoju polovičku. Listy si navzájom neukážu. Je to tajomstvo, ktoré sa vloží do obálky a dôkladne sa zapečatí. Nemôžu ich otvoriť až do 5. výročia ich sobášu. Ak to nevesta so ženíchom vydržia a neotvoria obálky, po 5 rokoch si môžu spraviť príjemnú výročnú večeru, navzájom si prečítať listy a zablúdiť v krásnych spomienkach.

nevesta_hry_na_svadbu_003

Cieľom hry Áno/nie je zistiť, nakoľko si súťažiace páry rozumejú, či sa vedia navzájom zhodnúť bez toho, aby sa spolu vopred poradili. Potrebujeme najmenej tri páry, pričom úlohou súťažiacich je po každej položenej otázke zdvihnúť tabuľku so slovkom „áno“ alebo so slovkom „nie“ podľa vlastného uváženia. Keďže členovia jednotlivých dvojíc sedia k sebe chrbtom, nemôžu vidieť odpoveď svojej polovičky a ani sa dohadovať. Na záver sa sčítajú body, ktoré súťažiaci dostanú za každou otázkou v prípade, že sa zhodli (či už pozitívne, alebo negatívne). Otázky sú dopredu pripravené, napríklad takéto: „Na ulici stretnete Romana Pomajba z relácie Niečo za niečo. Ponúkne vám exotickú dovolenku, po akej ste vždy túžili, no nikdy by ste si ju nemohli dovoliť. Jedinou podmienkou je, že si obaja musíte oholiť hlavu. Stojí vám to za to? Áno alebo nie?

hry_na_svadbu_006

V ďalšej hre premeníme svadobnú sálu na aukčný dom. Bude sa dražiť! Preto sa hra volá Aukcia alebo Dražba. Hra môže byť veľmi zaujímavá, len treba vystihnúť správnu atmosféru. Najťažšie nie je hru hrať, ale zohnať veci na dražbu od snúbencov. Tie sa musia zabezpečiť ešte pred svadbou a musia ich dodať oni sami. Preto je najlepšie, keď sa tejto hry chopí jedna osoba, ktorá si to všetko vezme na zodpovednosť a zoženie predmety nejakým spôsobom späté s nevestou či ženíchom. Príklady: fotka snúbencov; sladkosť, ktorú si prvýkrát darovali; lístok na koncert, kde mladomanželia boli; mobil rovnakej značky, akej bol ich prvý a ktorý určite zoženiete za „babku“ v bazáre; kvet, ktorý nevesta prvýkrát dostala od svojho milého; plyšový macík, ktorý v detstve patril jednému z mladomanželov, a iné. Ku každej draženej veci sa povie iba INDÍCIA, ktorá vec vystihuje. Čiže, keď licitátor povie: „Nevestino Prvé haló má cenu 7 eur, 25 centov. Nech sa páči, kto má záujem? Kto dá viac?“ – je jasné, že pôjde o jej prvý mobil. Nepomenuje teda predmet priamo, iba navnadí publikum ku kúpe, aby si obecenstvo mohlo samo domyslieť, o čo asi pôjde. K názvu draženého predmetu sa vždy povie vyvolávacia cena, čo je vlastne skutočná cena predmetu. Cieľom hry je vyzbierať čo najviac peniažkov pre novomanželov.

 

Ďalšie hry nájdete v prvej časti nášho seriálu a už onedlho vám prinesieme nové tipy!

 

Foto: 123rf, nevesta.sk, Martin Žikavský

Virgínia  | 10.11.2010, 09:30