Začervenajte sa do krásy!

Máte pocit, že sa často červenáte, keď sa hanbíte, ste v rozpakoch, po cvičení...? Alebo sa nepýrite vôbec? Nie je nič krajšie ako zdravý rumenec na ženskej tvári, preto z lícenky spravte svoju zbraň! Samozrejme, opatrnosť je potrebná, takže ak sa chcete vyhnúť výzoru Marfušky, prečítajte si zopár rád a tipov ako na to.
nevesta_blusher

Neviete si vybrať odtieň lícenky?
Hlavným trikom je nájsť ten najlepší odtieň práve pre vašu tvár. Takže v pohodlí svojho domova sa vyskúšajte „prefackat“ (naozaj jemne, prosím), a to, ako sa sfarbí líce, by mohol byť záchytný bod vo výbere odtieňu. Druhý a (bezbolestný :) ) spôsob je vybrať si farbu lícenky podľa prirodzeného odtieňu vašich pier. Pleti pristane ružová farba, olivovému nádychu odporúčam broskyňovú, tmavej pleti marhuľové či červenú. Bronzerom môžete podčiarknuť a zvýrazniť líčka tiež.

Ktorá lícenka je vhodná práve pre vás?
Keď už ste našli vhodný odtieň je na rade aj konzistencia výrobku. Nie každá lícenka sa musí hodiť práve vášmu typu pleti. Takže ak máte pleť normálnu, mastnejšiu alebo zmiešanú, ideálna je prášková respektíve kompaktná/púdrová lícenka. Pri mastnej pleti však opatrne – začnite veľmi malým množstvom. Krémové „líčka“ sú najlepšie pre suchú pleť. Pre mastnú pleť sú veľmi dobré tekuté a gélové formy. Aby bol efekt výraznejší a líčka žiarili farbou čo najdlhšie môžete kombinovať krémovú a práškovú formu. Opatrné buďte však buďte pri hydratácii, pokožka by nemala byť suchá ani príliš mastná, aby lícenka pôsobila tak, ako má.

Kedy a ako farbu naniesť?
Máte na výber, experimentujte a skúšajte. Niektorí vizážisti nanášajú lícenku ešte pred nanesením mejkapu – pre prirodzenejší vzhľad. Ja osobne pri úprave klientiek nanášam farbu na líčka medzi poslednými krokmi. Farbu nanášajte štetcom na to určeným, nie štetcom, ktorým nanášate púder, aby ste sa náhodou nesfarbili doružova celá. Gélovú formu aplikujte vklepaním bruškami prstov do pokožky líc.

Kam farbu naniesť?
Usmejte sa na seba do zrkadla, líčka sa zaguľatia, farbu nanášajte na najvypuklejšiu časť líc a ťahajte smerom k ušiam dostratena. Keď si predstavíte pomyselnú priamku od stredu oka smerom dolu cez líce, tak tá vám určí akúsi hranicu, kde môžete začať, nikdy nenaneste farbu od priamky smerom k nosu. Pôsobilo by to veľmi neprirodzene.

 

nevesta_blusher_001

 

 

Aby ste tvár opticky zúžili a aby pôsobila mäkšie a so zjemnenými hranami, naneste farbu kolmo smerom dolu v oblasti líc.

 

nevesta_blusher_002

 

 

 

Optický lifting dosiahnete tak, že nanesiete farbu na hranu lícnych kostí zošikma smerom k spánkom.

 

nevesta_blusher_003

 

 

 

Užšiu tvár rafinovane rozšírite pomocou farby tak, že ju nanesiete šikmo popod lícne kosti smerom k ušiam.

 

nevesta_blusher_004

 

 

 

Pre dosiahnutie sviežeho vzhľadu naneste farbu na jabĺčka líc a rozotrite dostratena.

 

nevesta_blusher_005

 

 

 

Ak potrebujete tvár opticky skrátiť, naneste farbu vodorovne v strede lícnych kostí smerom k vonkajšej časti tváre.

 

 

 

Dobrá rada:
Zo štetca po nabratí farby odstráňte prebytočnú farbu oprášením, aby ste to náhodou hneď na začiatku neprehnali. Ak by sa to však predsa podarilo, tak nanesenú farbu pretrite vatovým tampónom, prípadne ešte zjemnite transparentným púdrom. Štetec treba pravidelne čistiť, aby nedošlo k prenášaniu nečistôt a baktérií.

 

Foto: Corbis, Zoeva


Publikované 11. 8. 2010

Boris | 8.9.2013, 08:30