Predsvadobný stres? Prekonajte ho...

Blíži sa dátum vašej svadby a vám sa zdá, že ste na niečo zabudli, nebudete dostatočne pripravená alebo vás prekvapí počasie? Žiaľ, rosnička nie ste, ale krásnu svadbu mať môžete. Zbavte sa obáv a strachu, užívajte si posledné dni slobody, a hlavne, myslite pozitívne!
predsvadobny_stres_stich_svadba2_titulka

Snáď ani neexistuje nevesta, ktorú pred svadbou niečo netrápi. Či sú to prípravy na svadbu, alebo rodinné problémy, nenechajte sa vtiahnuť do víru stresov a nepohody. Najkrajší deň v živote prežijete len raz, preto zahoďte problémy za hlavu alebo ich odložte na neskôr.


Myslíte, že ste zabudli doobjednať kvetinovú výzdobu, zabezpečiť dostatočný počet zákuskov a zostaviť obedné menu?

Urobte si na papier rozpis svadobných príprav. Podľa neho zistíte, či vám niečo chýba, alebo nie. Ak predsa len nájdete nedostatok, poľahky sa dá napraviť. Preto si nerobte zbytočné starosti, nepremýšľajte nekonečné hodiny nad každou maličkosťou. Dokonalú svadbu predsa tvorí prítomnosť novomanželov a svadobčanov. Ide o radosť zo spoločne prežitých chvíľ a spojenia dvoch mladých ľudí, žiadne pozlátené príbory či drahá limuzína ju dokonalejšou neurobia.

Niektoré nevesty sa snažia pred svadbou zhodiť, aby sa v svadobných šatách mohli pochváliť pestovanou figúrou. Samozrejme, môžete urobiť niečo pre svoju postavu a zdravie. Určite to však nepreháňajte drastickými diétami a hladovaním. Práve tieto metódy vám nielenže pripravia stresové chvíle za honbou po dokonalosti, ale aj poškodia zdravie. Určite nechcete stáť pred oltárom bledá, bez života, s vejárikmi vrások okolo očí. Starosti a obavy majú za dôsledok práve to. Ak však zavediete do svojho jedálnička veľa ovocia, zeleniny a začnete aktívne športovať, výsledok sa určite dostaví. Vo svadobný deň budete žiariť krásou a zdravím.


Aby ste zahnali predsvadobný stres a zhon, pokúste sa myslieť pozitívne a prežite svoj čas so svojimi blízkymi a známymi. Skrátka relaxujte.

Oddýchnite si pri káve s priateľkou, pozrite si dobrý film v kine, doprajte si krásny víkend s nastávajúcim. Zaplňte posledné okamihy pred svadbou krásnymi zážitkami. Na obavy vám nezostane čas. Váš deň D dopadne na výbornú a vy budete tou najkrajšou, najspokojnejšou nevestou.

 


Ilustračné foto:

SITA

Zuzana  | 19.7.2010, 12:00